Afdrukken is enkel mogelijk via de PDF generator:

8 Codata Explorer tips die u niet mag missen

1. Hoe vind ik contactpersonen en kan ik deze downloaden in vCard formaat?

De fiches van de Retailers en de Dienstverleners geven u lijsten van gegevens van contactpersonen in functie van het land waaraan ze verbonden zijn. U vindt deze contactpersonen via de tabbladen die aan elk van de landen beantwoorden.

U kunt de contactpersonen elk afzonderlijk downloaden in vCard formaat en opslaan in uw adresboek (Outlook bijvoorbeeld). U kunt tevens het geheel van de contactpersonen in een land downloaden via de knop "collecte e-mails".

2. Waar vind ik foto’s en de nieuwe fotogalerijen?

U hebt toegang tot de foto’s van een winkellocatie:

 • via het picto foto in de lijst van de locaties

 • via de fiche Locatie

 • via de iconen van locaties op de kaarten

In de drie gevallen, kunt u de foto’s van Locaties visualiseren via de foto widget van Codata Explorer

3. De nieuwe grafieken van de winkelstatistieken ontdekken

Codata Explorer stelt een gedetailleerde fiche van winkelstatistieken voor met talrijke interactieve grafieken. De fiche is beschikbaar via een knop in de fiche Handelsgebied.

De historiek van de statistieken van het Handelsgebied, voorgesteld per activiteit, laat bijvoorbeeld toe één of meerdere activiteiten voor winkels en/of retailers te (de)selecteren en de gedetailleerde statistieken te visualiseren op een tijdlijn.

4. Waar vind ik de bevolkingsstatistieken?

De socio-demografische statistieken van een handelsgebied of een geografische subdivisie zijn beschikbaar via de volgende knoppen en links:

 • Bovenaan de fiche Handelsgebied, op elk van de gelijste geografische subdivisies:

 • Via de knop op de fiche Handelsgebied voor toegang tot de socio-demografische statistieken van het betreffende handelsgebied:

5. Hoe vind ik Winkellocaties in een straat?

Zodra u, in de zoekmotor van de Locaties, in het veld "Naam(namen)" een naam van een Handelsgebied of een Gemeente invoert, is het veld "Straat" beschikbaar. Een kleurverandering van het invoerveld is onmiddellijk merkbaar. U kunt dan een door Codata Explorer voorgestelde straatnaam selecteren na introductie van enkele letters van deze straatnaam.

Opgelet, dit is niet toepasselijk voor een opzoeking via een naam van een Gemeente of Handelsgebied.

6. Onderbrekingen door gedeelde toegangscodes onder meerdere gebruikers

Indien u uw toegangscode (login en paswoord) deelt met een collega, verbiedt Codata Explorer de toegang aan meer dan één persoon tegelijk. Indien uw collega zich aanmeldt met uw login, wordt u onmiddellijk afgemeld.

U kunt dit probleem voorkomen door bijkomende toegangen tot uw Codata Explorer abonnement aan te vragen zodat meerdere gebruikers met verschillende toegangscodes gelijktijdig kunnen werken. Contacteer Codata om bijkomende toegangen aan te vragen.

7. Teruggaan naar de zoekcriteria na visualisatie van de resultaten

Wanneer u een zoekopdracht uitvoert in één van de vijf zoekmotors (Locaties, Handelsgebieden, Projecten, Retailers, Dienstverleners) en u de zoekresultaten visualiseert, kunt u altijd teruggaan naar het detail van uw zoekopdracht (bijvoorbeeld, om deze te wijzigen).

Heel eenvoudig, u keert terug bovenaan rechts op de pagina en klikt op de pijl om de velden in de zoekmotor opnieuw te gebruiken:

Door op de pijl te klikken kunt u op elk moment de velden van de zoekmotor verbergen of tonen.

Gebruik echter nooit de knop "Back" van uw browser of de toets "delete" van het toetsenbord, die u terugbrengen naar de vorige pagina, d.w.z. naar de zoekmotor waaruit alle ingebrachte criteria gewist werd!

8. Verschillende manieren te zoomen

Er bestaan verschillende manieren in- en uit te zoomen

 • De schuifregelaar - Het zoomniveau kan op ieder ogenblik ingesteld worden via de schuifregelaar links bovenaan. De beschikbare zoomniveaus gaan van 1 tot 17 en gaan van land tot kadastraal perceel.

 • De muiswiel - Als u de muiswijzer op een plek van de kaart verplaatst en u snel de muiswiel gebruikt, zult u precies op deze plek inzoomen.
 • Het toetsenbord + de muis - Het is mogelijk op de gewenste plek in te zoomen door de "Shift" toets van het toetsenbord ingedrukt te houden en met de linkermuisknopof te klikken. Dat zal u helpen een kader te schetsen dat zal u rechtstreeks naar de plek die vooraf wordt genoemd brengen. U zult ook alleen maar een Codata eenheid gebruikne. Hier is de omschrijving van de hantering:
  • Op het moment dat u de Shift toets van het toetsenbord indrukt, verandert de muiswijzer in een kruis

  • Op het moment dat u op de linkermuisknopof klikt, verschijnt een rode punt in de kruis

  • Door de muis te bewegen is het mogelijk een rode rechthoek/vierkant die strookt met uw opzoeking te schetsen

  • Door de muisknopof en de Shift toets van het toetsenbord los te laten, positioneert de kaart zich automatisch op de door u gekozen plek op het zoomniveau aangepast aan uw opzoeking.

Top
0
support