Codata Explorer

Onlinedienst teneinde professionelen van
handelsvastgoed te helpen bij hun besluitvorming

Afdrukken is enkel mogelijk via de PDF generator:

Cartografische hulpmiddelen – Geometrieën - Isochronen

Met de functie "Cartografische hulpmiddelen" kunt u:

  • Geometrieën, vrije contouren, cirkels, polygonen en isochronen op de kaart tekenen,
  • Locaties, Handelsgebieden, Projecten, aanwezige of afwezige Retailers - in alle soorten geometrieën - tekenen en zoeken (zie het volgende hoofdstuck "Het commerciële aanbod in een Géometrie kennen")
  • Tekenen en meten,,
  • Ruimtelijke operations, unie, verschil en kruising van geometrieën uitvoeren.

Geometrie – Definitie

"Een Geometrie is een verzameling van geometrische gegevens die de vorm en positie van geografische gegevens beschrijven. De geometrische gegevens worden gerepresenteerd door punten, lijnen of oppervlakten en geïdentificeerd in het geselecteerde projectiesysteem, dus superpermetisch met de andere gegevens. Alle geometrieën nemen een positie in de ruimte in, gedefinieerd door hun binnenkant, hun grenzen en hun buitenkant. De buitenkant van een geometrie is de ruimte die niet wordt ingenomen door de geometrie. De binnenkant is de ruimte die wordt ingenomen door de geometrie. De limiet van een geometrie is de locatie tussen de binnenkant en de buitenkant."

Tekenen

Onder de rubriek "Tekenen" vindt u de verschillende geometrieën waarmee u gepersonaliseerde annotaties kunt maken, dankzij welke u de gewenste punten kunt markeren en uw analyse duidelijk en professioneel te communiceren door middel van aantekeningen en symbolen op de kaart. Een palet met hulpmiddelen staat tot uw beschikking : pijlen, lijnen, oppervlakten, cirkels, tekstvakken van variabele grootte en kleur.

Pijl: Klik op de kaart om de oorsprong van de pijl te definiëren. Verplaats de cursor om de grootte en richting in te stellen. Klik om de bestemming van de pijl in te stellen.

Lijn: Klik op de kaart om lijnsegmenten te definiëren. Dubbelklik om te sluiten.

Aangepaste tekst: Voer de tekst in de onderstaande velden in en plaats deze op de kaart met de knop "Op de kaart positioneren".

Cirkel: Klik op de kaart om het middelpunt van de cirkel te definiëren. Verplaats de cursor om de diameter te definiëren. Klik om te eindigen. Zet de opaciteit op 0% zodat de binnenkant van de geometrie doorzichtig is.

Contour: Klik op de kaart om de hoekpunten te definiëren. Dubbelklik om te sluiten. Zet de opaciteit op 0% zodat de binnenkant van de geometrie doorzichtig is.

Vrije hand contour: Teken uit de vrije hand op de kaart door de linkermuisknop ingedrukt te houden. Zet de opaciteit op 0% zodat de binnenkant van de geometrie doorzichtig is.

Een isochroon tekenen

Met de functie "Isochroon" kunt u een (of meer) isochroon(onen) op de kaart weergeven.

"Een isochroon is een curve die de toegankelijke punten binnen een bepaalde reistijd verbindt vanuit een vertrekpunt en met behulp van een gekozen vervoermiddel."

Bereken en toon een "Isochroon" op de kaart : d.w.z. bereken en toon de curve die de toegankelijke punten binnen een bepaalde reistijd verbindt vanuit een vertrekpunt en met behulp van een gekozen vervoermiddel.

Bij voorbeeld : Teken op de kaart de isochronen die in 10, 20 en 30 minuten met de auto bereikbaar zijn vanaf de Place d'Armes in Namen (BE).

  • Klik op "Punt kiezen" en klik op de kaart om het startpunt te plaatsen. Stel vervolgens de reistijd, vervoermiddel en kleur in.
  • Als u op "De isochroon tekenen" klikt start u de berekening en de isochroon verschijnt op de kaart.
  • Herstart nieuwe instellingen voor de andere isochronen.

Ter informatie: Codata Explorer gebruikt de "Graphhopper Isochrone" dienst om deze curven te verkrijgen en deze in de cartografische gebruikersinterface weer te geven. Deze dienst berekent de reistijden op basis van het wegennet van OpenStreetMap en houdt rekening met de vlotte verkeersomstandigheden.

Gedetailleerde informatie over de gebruikte gegevens en algoritme is beschikbaar op deze pagina van de website https://www.graphhopper.com.

Tekenen en meten

De rubriek "Tekenen en meten" biedt u twee hulpmiddelen om afstanden, omtrekken en oppervlakten te meten.

Klik op "Lengte" voor een afstand en selecteer het startpunt met een linker muisklik. Definieer de afstand van een geselecteerde marker en eindig met een dubbele linker muisklik. De afstand wordt weergegeven in het midden van de uitgezette geometrie.

Klik op "Oppervlakte" voor een oppervlakte en selecteer met een linker muisklik de hoekpunten van de oppervlakte te meten en eindig met een dubbele linker muisklik. De oppervlakte wordt weergegeven in het midden van de uitgezette geometrie.

Een ruimtelijke operatie uitvoeren

Met het cartografisch hulpmiddel "Ruimetelijke operaties" kunt u een kruising, unie of verschil van twee polygonen weergeven en markeren, of het nu gaat om geometrieën, isochronen of elk type polygoon.

Om dit hulpmiddel te illustreren en de verschillen tussen een kruising, een unie en een verschil van twee polygonen te laten zien nemen we het voorbeeld van een cirkel en een contour die op de stedelijke eenheid van Lyon worden weergegeven en die elk meerdere handelsgebieden omvatten.

Nadat u de twee polygonen op de kaart hebt getekend klikt u op de eerste polygoon en vervolgens op de tweede (er verschijnt een groene "v" met een cirkel naast de polygonen die in het rechtermenu zijn geselecteerd). Kies vervolgens het type ruimtelijke operatie (kruising, unie, verschil), de kleur en het percentage van opaciteit van de geometrie die de kruising tussen de twee polygonen vertegenwoordigt (in de volgende voorbeelden : rood en 50%). Klik vervolgens op "Het resultaat tekenen".

Kruising

Unie

Verschil

Een geometrie laden

U kunt elke getekende geometrie opslaan (zie het volgende rubriek "Het commerciële aanbod van een Geometrie kennen") en deze vervolgens opnieuw laden vanaf de cartografische gebruikersinterface of het criterium "Plaats(en)/Handelsgebied(en)" van de zoekmachines.

Top
support